1. Építőipari gépek
  2. Egyéb építőipari gép
  3. A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK

A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK

 A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK
 A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 2. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 3. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 4. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 5. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 6. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 7. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 8. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 9. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 10. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 11. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 12. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 13. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 14. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 15. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 16. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 17. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 18. kép  A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK 19. kép
A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT TRACTOTECHNIK TRACTO – TECHNOLÓGIA ÁTVÉTEL A LEGMAGASABB SZINTEN
Állapot
bemutató
Helység
Magyarország , Kunszentmiklós
Gyártási év
2023
Teljesítmény
7KW / 10LE
Ár
ár nélkül

Hirdető elérhetőségei

Gépkereskedelem Sámuel Kovács József
Magyarország
6090 Kunszentmiklós, Kaszás u. 20.

Telefon: 06 20 5583517

További információk

A TRACTO a kiemelkedő jövőtechnológia technológiai vezetője, amely gyorsabbá, hatékonyabbá és mindenekelőtt erőforrás-hatékonyabbá teszi a modern infrastruktúra kiépítését és megújítását.
A cég az 1960-as években az árok nélküli technológia ötletére született. A cégalapító a földrakétával a korszerű infrastrukturális projektek és ellátási feladatok hatékony megvalósítása mellett ma is látható jelet helyezett. A GRUNDOMAT földrakéta mindig is lenyűgözött alacsony mechanikai összetettségével, valamint hatékonyságával, tartósságával, valamint biztonságos és egyszerű használatával.
De ami a TRACTO-t igazi bajnokká teszi, az az a tény, hogy a vállalat mindig is arra törekedett, hogy kiemelkedő fejlesztésekre törekedjen. Az irányított irányított fúrási folyamat 1970-es évektől történő fejlesztésével a TRACTO sikeresen fordult egy lényegesen összetettebb technológiához, lényegesen összetettebb funkciókkal, összetett gyártási folyamattal és kifinomult működéssel.
Ugyanazon technológia két különböző műfajának kifejlesztésével és gyártásával mindkettő részesül az intelligens technológia és módszertranszfer lehetőségéből.
 
Például a legmagasabb szintű minőséget és az első osztályú innovációt biztosítjuk a gyártási oldalon azáltal, hogy a szükséges új gyártási technológiákat olyan komplex termékeinktől, mint a GRUNDODRILL, átvisszük a GRUNDOMAT nagy mennyiségeibe. A GRUNDOPIT, GRUNDODRILL és GRUNDOBORE precíziós vezérlőink további fejlesztéseit is be tudjuk építeni földi rakétánk fejlesztésébe.
Pontosan ebben rejlik a TRACTO rendkívüli potenciálja.
 
A csúcsmodelljeinkből megszerzett tudás minden termékünk fejlesztésébe és gyártásába beépül, és ügyfeleink számára a legmagasabb termék- és szolgáltatásminőséget garantálja. A TRACTO teljes know-how-ja minden földi rakétában és minden GRUNDODRILL-ben megtalálható.

FENNTARTHATÓ ÉS ERŐFORRÁS-TAKARÉKOSÍTÁS
A felületek védelme és az alacsonyabb zaj, CO 2 és finom por kibocsátás nagyon jó érv az árok nélküli technológia mellett a nyitott konstrukcióhoz képest.

A csővezetékekhez kapcsolódó infrastruktúra több mint 100 éves fejlesztése után a cső- és csatornahálózatokat világszerte fel kell újítani és a 21. század igényeihez kell igazítani. Emellett a városi életterek tömeges növekedése miatti infrastruktúra-bővítés bolygónk összes társadalmának egyik központi kihívása. Erre a legjobb válasz az árok nélküli technológia alkalmazása.
Az előnyök, mint például az alacsonyabb forgalmi zavarok, a költségcsökkentés a földmunkák és a felszíni bontások megtakarításával, az alacsonyabb lerakási terhek, valamint a fák és ültetvények védelme, valamint az alacsony hosszú távú károk, mint például a talajsüllyedés és az útfelület károsodása, egyre inkább érvényesülnek. annak biztosítása, hogy a TRACTO ügyfelei az elkövetkező években hatalmas károkat okoznak.

JÓ ÉRVEK
Ügyfeleink és felhasználóink igényei állnak a középpontban. Ezt követően minden terméket, szolgáltatást és megoldást olyan problémához igazítunk, amellyel ügyfeleink és felhasználóink szembesülhetnek.
A csövek és vezetékek lefektetését, infrastruktúrát legyártó és felújító vállalkozók ezt a TRACTO gépekkel a legfejlettebb és leghatékonyabb módon tudják megtenni. Mert mi vagyunk az
árok nélküli, vízszintes fúrás szakemberei.
Az igényes, naprakész építőipari gépkezelő számára az a TRACTO gép, amellyel a minimálisan invazív beavatkozások a legjobb eredményhez vezetnek, a legmagasabb mércét állítja fel.
Mindenki számára, aki olyan helyen ad le megrendelést, ahol csöveket, vezetékeket és hálózatokat kell lefektetni a föld alá, az árok nélküli fúrás egyre inkább az első számú választás, mint erőforrás-takarékos módszer. A TRACTO úttörő technológiája ezt lehetővé teszi.
A modern tervezők számára, akik olyan projekteket irányítanak, amelyek során csöveket, vezetékeket és hálózatokat kell lefektetni a föld alá, az árok nélküli fúrás egyre inkább minden tervezés szerves részévé válik.
 
Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az árok nélküli technológia szélesebb körben ismertté váljon a közvélemény és a döntéshozók előtt, és ezért keresletet kapjon.

Videó: https://tracto.com/doks/mp4/TRACTO-Imagefilm_2019.mp4

FEJLESZTETT ÁROKMENTES TECHNOLÓGIA

Akár csőhálózatát kívánja bővíteni, akár végfelhasználókkal összeköttetéseket hoz létre, akár csöveket szeretne felújítani – mindez megtehető a föld alatt anélkül, hogy fel kellene bontania a talajt. A NODIG technológia ökológiai és gazdasági előnyeinek köszönhetően ezt eléri értékes hozzájárulás. A géptechnika és a tartozékok következetes műszaki fejlesztésének köszönhetően ma már gyakorlatilag minden típusú csőfektetésre vagy felújításra létezik árok nélküli megoldás.

A TRACTO-TECHNIK NODIG RENDSZERÉNEK GAZDASÁGI ÉS ÖKOLÓGIAI ELŐNYEI
Az árok nélküli technológia gazdasági és ökológiai előnyei a nyitott építéshez képest nyilvánvalóak:
Az értékes felületek védettek
Az ásatási és helyreállítási munkákra már nincs szükség
nincsenek forgalmi dugók, nincs kitérő
csak alacsony zaj-, CO2- és részecske- kibocsátás
a tényleges építési idők jelentősen lerövidülnek.

INNOVATÍV ÉS MEGBÍZHATÓ
A TRACTO-TECHNIK vakondtechnológiája a kompromisszumok nélküli „Made in Germany” minőséget és a legapróbb részletekig kifinomult műszaki színvonalat jelenti. A magas gyártási minőséget többek között kiváló minőségű anyagokkal és összetett temperálási folyamatokkal érik el. Tartós és rugalmas NODIG rendszereinket a maximális termék- és alkalmazási változatosságra, alacsony kopásra és a gyakorlati használat során a lehető legnagyobb megbízhatóságra terveztük. Az innovatív műszaki megoldások és az okos tartozékok átfogó választéka garantálja a lehető legnagyobb termelékenységet és a maximális költséghatékonyságot a csövek lefektetésekor.
SOKOLDALÚ ÉS RUGALMAS
Egyedülálló NODIG termékportfóliónk a szállítási és ártalmatlanítási célú árok nélküli csővezeték-építéshez szükséges alkalmazások teljes skáláját lefedi. Sokoldalú NODIG rendszereink és jól átgondolt tartozékaink minden esetre megoldást kínálnak. Legyen szó földrakétákról és mini fúrórendszerekről házcsatlakozások és rövid csővezetékek lefektetésére, csővezetékek építésére szolgáló hengerek, forgalom és vízi utak alatti átkelésre szolgáló HDD fúrórendszerek vagy csőfelújításra szolgáló felszakító rendszerek - akár aknából is. Mert az a célunk, hogy ne csak megbízható technológiát, hanem komplex és rugalmas megoldásokat is kínáljunk.

NAGYOBB ELLÁTÁSBIZTONSÁG A VÍZVEZETÉKEK ÁROK NÉLKÜLI FEKTETÉSÉVEL
A vízvezeték-építés világszerte állandó kihívással néz szembe a minőségi ivóvízellátás biztosításával és a vezetékhálózat kapacitásának a folyamatosan növekvő igényekhez való igazításával. A vízvezetékek föld alá fektetésével egészen a házcsatlakozásig a csőhálózat beszállítói és fogyasztói átalakításának költségei a lehető legalacsonyabb szinten maradnak, a környezet védelme és az ellátás hosszú távon biztosított.

Videó: https://tracto.com/doks/mp4/DRILL_Laengs_Wasser-01.mp4

TÖBB JÖVEDELMEZŐSÉG A VÍZVEZETÉK-ÉPÍTÉSBEN
NODIG rendszereinkkel nyereségesen és környezetbarát módon fektetheti le a szerviz- és ivóvízvezetékeket meglévő komplex infrastruktúrákban, valamint olyan területeken, ahol a nyitott beépítéssel történő fejlesztés ökológiai vagy gazdasági szempontból nem értelmes. A vízvezeték-építésben minden követelmény megbízhatóan megvalósítható, a vízszállítási és elosztási nyomócsövek lefektetésétől a végfelhasználóhoz való házbekötések kialakításán át a sérült vízvezetékek fenntartható cseréjéig.
MINDENT A VÍZVEZETÉKEK FEKTETÉSÉVEL KAPCSOLATBAN NODIG RENDSZEREINKKEL EGY PILLANTÁSRA
Vízvezetékek építése utak mentén, forgalom és vízi utak alatt rövid vagy hosszú csövekkel, minden szokásos anyagból
A házcsatlakozáshoz vízcsöveket fektessen a föld alá az épületből vagy közvetlenül a csatlakozó helyiségből a fővezetékre vagy az ellenkező irányba 
Javíthatatlanul megrongálódott ivóvízvezetékek és házcsatlakozások árok nélküli cseréje új vezetékekre a meglévő nyomvonalon a hosszú távú vízveszteségek elkerülése érdekében
Az árok nélküli csőfelújítás lehetővé teszi a vízvezetékek szivárgásának fenntartható megelőzését és a vízvezeték kapacitásának egyidejű beállítását 1-2 névleges átmérővel
Megbízható és precíz technológia vízvezetékek lefektetéséhez, megbízható és bevált alkalmazás

Videó: https://tracto.com/doks/mp4/DRILL_Laengs_Wasser-01.mp4

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=ZASg0jtxH_M

HATÉKONY CSŐVEZETÉK-ÉPÍTÉS VÍZSZINTES SÍKFÚRÁSOS MÓDSZERREL RUGALMAS ÖBLÍTŐFURATOK GRUNDODRILL-LEL
A vízszintes irányított fúrási folyamatban (HDD) a GRUNDODRILL irányított fúróberendezés egy vezérelhető fúrófejet használ, hogy először egy vezetőfuratot hozzon létre egy rugalmasan megtervezett fúrási útvonal mentén. Amikor a fúrócsövet visszahúzzuk a fúrófejhez, a furatot egy tágulási fej segítségével megnagyobbítjuk, és a csatlakoztatott csövet a nyomvonalba húzzuk. A vízből és a bentonit agyagásványból készült fúrófolyadék elősegíti a talaj lebontását, kiöblíti a dugványokat, stabilizálja a fúrócsatornát és csökkenti a behúzott cső bőrsúrlódását. Az öblítő fúróberendezések sziklás talajba is beépíthetők hosszirányú beépítésekhez, kereszteződésekhez vagy víztestek alatti kereszteződésekhez és egyéb közlekedési utakhoz.

A GRUNDODRILL öblítőfúrókkal a TRACTO-TECHNIK a sokoldalú, nagy teljesítményű Midi HDD eszközök teljes sorozatát kínálja a 40-280 kN teljesítményosztályokban. Az alkalmazások köre a következőkre terjed ki:
minden csőépítési intézkedés a gáz-, távhő- és ivóvízellátás részeként
Szennyvíz nyomócsövek és kábelvédő csövek fektetése széles sávú ellátáshoz, távközléshez, e-mobilitáshoz és szélenergiához
Öblítőfúrás vízelvezetéshez és kútépítéshez, valamint geo technikában.
A GRUNDODRILL IRÁNYÍTOTT FÚRÓBERENDEZÉSEK ELŐNYEI A VÍZSZINTES IRÁNYÍTOTT FÚRÁSI FOLYAMATBAN
Minőség "Made in Germany". azaz hosszú élettartam, minimális kopás, alacsony karbantartási igény
Alapfelszereltség automatikus fúrással és teljesítményszint szabályozással
Horgonyfúrórendszer a maximális stabilitás érdekében öblítőfúrás közben
Nagy méretű rúdkészlet rúdváltó rendszerrel a hosszú vízszintes öblítőfuratokhoz 
Szabványos előkészítés tömör kőzetben végzett öblítőfúráshoz, részben kábel vezetett fúráshoz
Tökéletesen összehangolt fúrószerszámok az öblítőfúrás optimális előrehaladásához bármilyen talajban
Az öblítőfúrás magas termelékenysége, rugalmassága és költséghatékonysága az első métertől kezdve.

A GRUNDODRILL FÚRÓBERENDEZÉSEK ALKALMAZÁSI TERÜLETEI

Ellenőrzött öblítő fúrás utak, vasúti sínek és épületek és egyéb akadályok alatti kereszteződések  alatt

Utcákkal, víztestekkel és épületekkel párhuzamosan vezérelt öblítő fúrások hosszirányú beépítése
Védőcsövek fektetése
rugalmas fúrási módszerrel mindenféle közeghez és kábelhez
Kőzetfúrás 
Fúrás nehéz geológiai körülmények között, beleértve a kemény szilárd kőzetet is.

KÜLÖNLEGES ALKALMAZÁSOK A VÍZSZINTES IRÁNYÍTOTT FÚRÁSI FOLYAMATBAN GRUNDODRILL IRÁNYÍTOTT FÚRÓRENDSZEREKKEL
Vízelvezető építés
Gátak, lejtők vagy hulladéklerakók vibrációmentes víztelenítése öblítő fúrással
Kútépítés
Vízszintes ivóvízkutak vagy csapolási pontok gyártása süllyesztett fúrásos módszerrel
Geotechnikai alkalmazások 
vízszintes irányított fúrásnál, pl. B. gátak stabilizálására
és még sok más.
ALKALMAZÁSI TERÜLETEK ALAPFÚRÓ AZ OPTIKAI SZÁLAS BŐVÍTÉS GYORS, KÖLTSÉGHATÉKONY ÉS KÖRNYEZETBARÁT

GYORS HÁLÓZATÉPÍTÉS – FEKTESSEN SZÁLOPTIKAI KÁBELEKET ÉS HOZZON LÉTRE SZÁLOPTIKAI KAPCSOLATOKAT ÁRKOK NÉLKÜL
A nagy teljesítményű száloptikai hálózat a digitalizáció gerincét jelenti. De a széles sáv bővítése és így az optikai szálak bővítése és az ügyfelek száloptikai csatlakozásai sok helyen nem haladnak olyan gyorsan, mint szükséges. Ez elsősorban az optikai kábelek magas költségeinek, de a mélyépítési munkák időtartamának is köszönhető. De a költségeknek és az időnek nem kell fékeznie a hálózatbővítésbe való befektetést, ha árok nélküli technológiákat használ.
Legyen szó gerincről vagy utolsó mérföldről, úttörő NODIG rendszereinkkel a védőcsövek és optikai kábelek föld alatti lefektetéséhez gyorsan és költséghatékonyan bővítheti optikai hálózatát egészen a végfelhasználóhoz való csatlakozásig (FTTX), közvetlenül a pincébe. és minden nyomon követési költség nélkül. Elégedett ügyfelek és vásárlók is.
ÁROK NÉLKÜLI SZÁLOPTIKAI BŐVÍTÉS: FTTX FELÜLETI SÉRÜLÉS NÉLKÜL
Nincs szükség mély rések marására az aszfaltban, alacsony helyreállítási költségek és nem csökken az érintett területek értéke – ezek a NODIG technológia előnyei. A felületbarát árok nélküli építési módszerrel az optikai kábelek gyorsan és biztonságosan fektethetők az utcák alá vagy mentén (FTTC), valamint a házcsatlakozások (FTTH) vagy az optikai kábelek közvetlenül a pincébe (FTTB). Az ellátás biztonságát az optikai csatlakozás megfelelő beépítési mélysége garantálja.

A NODIG technológiával a száloptikai bővítés gyorsan és egyszerűen megvalósítható minden szakaszban: a főelosztó doboztól (PoP) az alelosztó dobozokon (DP) és a ház átadási pontján (HÜP) a tényleges hálózati csatlakozásig (NT).
A NODIG TECHNOLÓGIÁVAL TÖRTÉNŐ SZÁLOPTIKAI BŐVÍTÉS ELŐNYEI EGY PILLANTÁSRA
Gyors és felületi sérülés nélkül: Föld alatti csövek és optikai kábelek gyors és minimálisan invazív fektetése utak mentén (FTTC) és közlekedési utak alatt
Az optikai kábelek meglévő csatornákon keresztül történő fektetése is lehetséges, így a lakosság és a forgalom zavarása minimális.
Felhasználás vidéki és városi területeken: száloptikás bővítés vidéken az elosztásig és a városközponti házcsatlakozásig.
Valamennyi optikai csatlakozási változat lehetséges (FTTX): Egyedi vagy soros üvegszálas házcsatlakozások kialakítása az elosztótól az épületig (FTTH) és közvetlenül a pincébe (FTTB) vagy ellenkező irányban.
A megbízható technológia garantálja az optikai projektje költséghatékonyságát: a kipróbált folyamatok és a tökéletesen összehangolt tartozékok garantálják a maximális sebességet és költséghatékonyságot.

EGY KIS TERMINOLÓGIA AZ OPTIKAI ARCHITEKTÚRÁRÓL
FTTX („Fibre to the X”) A szélessávú hálózati architektúra és a száloptikai csatlakozási technológiák (FTTH, FTTB és FTTC) általános kifejezése.
FTTH („Fibre to the Home”) Az optikai kábelek közvetlenül a végfelhasználó házába/lakásába kerülnek.
FTTB („Fibre to the Building”) Az optikai bővítő csatlakozása a végfelhasználó alagsorába nyúlik.
FTTC („Fibre to the Curb”) Ismertebb nevén VDSL. Az optikai kábelek az út szélén lévő elosztóhoz futnak. Innen a telefonhálózat rézvezetékein keresztül történik az adatátvitel.
FTTG („Fibre to the Ground”) a száloptika átvitele speciális „G-Box” segítségével, mint fix átadási pont az ingatlan és a járda között.
VDSL (Very High Speed Digital Subscriber Line) Továbbfejlesztett DSL-hálózat magasabb átviteli sebességgel, megegyezik a „Fibre to the Curb”-vel.
Az LWL ("optikai hullámvezető") kvarcüvegből készült kábelek fény formájában történő jelátvitelre, összekapcsolva száloptikai kábelként működnek.
PoP („Point of Presence”) főelosztó, amelyről a száloptikai fővonal optikai jelét továbbítják a további alelosztókhoz (DP).
DP („Distribution Point”) alelosztás, amely a fő elosztópontról (PoP) veszi az optikai jelet. 
HÜP („házi átadási pont”) A HÜP az épületen belül felveszi az üvegszálas kábelt, és továbbítja az optikai jelet az előfizető száloptikai kapcsolatára (GF-TA).
GF-TA („száloptikai előfizetői kapcsolat”) A GF-TA a HÜP-től veszi az optikai jelet, hogy továbbítsa azt a hálózati kapcsolathoz (NT). 
NT („Network Terminator”) hálózati kapcsolat, amelyhez az előfizető végkészüléke (router) csatlakozik.
PROFI GÁZCSŐKÉPÍTÉS

PROFI GÁZCSŐKÉPÍTÉS GYORSAN ÉS KÖLTSÉGHATÉKONYAN FEKTESSE LE A GÁZCSÖVEKET ÁROK NÉLKÜLI TECHNOLÓGIÁVAL
A jól kiépített gázelosztó hálózatok fontos szerepet játszanak az energetikai átállás sikerében. Ahhoz, hogy a vezetékhálózat megfelelő mennyiségben képes legyen fosszilis és egyre inkább megújuló földgáz szállítására és tárolására, nagy beruházások szükségesek a gázvezeték-infrastruktúra fenntartása és bővítése terén. Ezek a költségek környezetbarát módon jelentősen csökkenthetők az árok nélküli gázvezeték-építéssel. Ezen túlmenően a gázelosztó hálózatok bővítése az ellátás minőségének és biztonságának sérelme nélkül felgyorsítható.

A GÁZCSÖVEKET BIZTONSÁGOSAN FEKTESSE LE ÁRKOK NÉLKÜL
NODIG eljárásunkkal minden típusú gázvezetéket árok nélkül fektethet le, sőt cserélhet is - biztonságosan és szakszerűen a legújabb technológia és előírások szerint:
Csővezetékek világszerte előállított földgáz nemzeti gázelosztó hálózatokba betáplálására
Gázvezeték építés nyomóvezetékekkel szállításhoz és elosztáshoz
Gázvezetékek szintetikus gáz tárolására felesleges zöldáramból 
Gázcsatlakozó vezetékek a végfelhasználóig.
ÁROK NÉLKÜLI CSŐVEZETÉK ÉPÍTÉS EGY PILLANTÁSSAL
Fektesse le a védő- és termékgázcsöveket utak mentén, forgalom és vízi utak alatt rövid vagy hosszú csövekkel, amelyek minden szokásos anyagból készülnek
Fektesse le a gázház csatlakozásait a gödörből/kulcslyukból az épületbe vagy közvetlenül az ellátó helyiségbe és az ellenkező irányba
A minimálisan invazív kulcslyuk technikával sorosan fektethetők és újíthatók a házcsatlakozások gázvezetékei
A hibás gázvezetékek és házcsatlakozások árok nélküli cseréje új csőre a meglévő nyomvonalon (felszakadás) segít hosszú távon megakadályozni a szivárgásokat
Az árok nélküli gázcsőcsere lehetővé teszi a csőkapacitás egyidejű 1-2 névleges átmérővel történő beállítását
Maximális tervezés és műszaki biztonság a gázelosztó hálózatban a legújabb előírások figyelembevételével
Az új gázcsövek helyzetének, működésének és tömítettségének pontos ellenőrzése.
ÁROK NÉLKÜLI CSŐFEKTETÉS GRUNDODRILL 28NPLUS-SZAL
Két DA 600 (gyártó Wavin) vízelvezető cső árok nélküli fektetése DA 40 PE kísérő csővel szigetelés céljából (Gerodur gyártó) GRUNDODRILL 28Nplus-szal.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=ZASg0jtxH_M

GRUNDODRILL 15XPT AZ „OKTOBERWIESE”-N
PEHD DN 125 kábelvédő cső lefektetése a Lennestadt-Bielsteini kalandjátszótéren 200 méteren.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=zJsnZruZ5-M

A FÖLD ALATTI KÁBELFEKTETÉS A TÁPKÁBELEK LEFEKTETÉSÉNEK OKOS MÓDJA
A FÖLDKÁBELEK ÁSÁS NÉLKÜLI LEFEKTETÉSE GYAKORLATILAG BÁRHOL ELVÉGEZHETŐ
Az alapvető villamosenergia-ellátás szoros és rugalmas elektromos hálózatot igényel. Az erősáramú kábelek nyílt kábelfektetésben történő lefektetésének magas anyagi és pénzügyi költségei azonban gyakran megakadályozzák, hogy a villamos energia oda jusson, ahol szükség van rá. A megoldás a környezetbarát és gazdaságos földalatti építésben rejlik. Az árok nélküli technológiával a földalatti kábelek lefektetése gyakorlatilag bárhol lehetséges: akár komplex városi területeken, akár terepföldeken, védett területeken vagy víz alatt.
A FÖLDKÁBELEK LEFEKTETÉSE BIZTONSÁGOS, EGYSZERŰ ÉS KÖRNYEZETBARÁT
NODIG rendszereinkkel a nagy távolságra történő szállításhoz és elosztáshoz a közép- és nagyfeszültségű tápkábelek védőcsövéit ugyanolyan biztonságosan, egyszerűen és környezetbarát módon fektetheti le, mint a földalatti kábelház csatlakozását a végfelhasználónál, akár közvetlenül a betáplálásba. szoba. A földkábelek árokásás nélküli lefektetésével olyan helyen is elhelyezhető az erősáramú kábel, ahol ez természetvédelmi okokból vagy az érintett szomszédok miatt nem lenne kivitelezhető. Az innovatív technológia és a bevált szabványok kevésbé bonyolulttá teszik a föld alatti tápkábelek lefektetését, mint gondolná.
A FÖLDALATTI KÁBELEK NODIG TECHNOLÓGIÁVAL TÖRTÉNŐ LEFEKTETÉSÉNEK ELŐNYEI EGY PILLANTÁSRA
Földkábelek fektetése utak mentén, forgalom és vízi utak alatt rövid vagy hosszú csövekkel, minden szokásos anyagból
A földkábelház árok nélküli kiépítése a gödörből/kulcslyukból az épületbe vagy az épületbe és ellenkező irányba
A biztonságos földkábelfektetéshez szükséges fektetési mélységek problémamentes megvalósítása
Maximális tervezési és műszaki biztonság az erősáramú kábelek fektetésekor a legújabb előírások figyelembevételével
A földalatti kábelek helyzetének, működésének és tömítettségének pontos ellenőrzése
A környezetvédelmi egyesületek által fenntarthatónak elismert folyamatok kimutathatóan alacsony természeti tőke felhasználás mellett
PRECÍZ CSATORNA CSŐÉPÍTÉS ÁROK NÉLKÜLI TECHNOLÓGIÁVAL
A CSATORNA ÉPÍTÉSE GARANCIA A PONTOSSÁGRA
Csak Németországban a csatornahálózatok évente több mint 20 milliárd köbméter szennyvizet szállítanak el, amely sokféle szennyezőanyaggal szennyezett. A talajvíz beszivárgásának megakadályozása érdekében a csatornaépítésre szigorú szabályok vonatkoznak. A szivattyúállomásokhoz, aknákhoz, kollektorokhoz és épületekhez vezető nyomócsövek és gravitációs csövek abszolút tömítettsége és pontos elhelyezése érdekében a szennyvízcsövek fektetése a legnagyobb precizitást követeli meg. Ezt a precizitást a precíz, árok nélküli csőépítés garantálja, függetlenül attól, hogy csatornacsöveket fektet, felújít vagy cserél. És a takarítás is működik.
CSATORNACSÖVEK BIZTONSÁGOS FELÚJÍTÁSA ÉS CSERÉJE
Ha a csatornacsövek súlyosan megsérülnek, például repedések, gyökerek benőttsége vagy az aljzat eltolódása, a javítás nem megoldás. NODIG csőfelújítási rendszereink tökéletesek a közlekedési vagy házcsatlakozások sérült szennyvízvezetékeinek fenntartható felújítására vagy teljes cseréjére minimális építési és anyagi ráfordítással, és hosszú távon elkerülhető a kiszivárgás és beszivárgás. Ha pedig e bevált módon cseréli ki a régi csatornacsöveket újakra, akkor 1-2 névleges átmérővel is beállíthatja a csőkapacitást.

CSATORNAÉPÍTÉS ÁROK NÉLKÜLI TECHNOLÓGIÁVAL EGY PILLANTÁSRA
Nyomós és gravitációs csatornacsövek precíz fektetése utcák mentén, forgalom és vízi utak alatt rövid vagy hosszú csövekkel, minden szokásos anyagból, beleértve az aknától az aknáig
Precíz földalatti csatornaépítés gravitációs csövekkel a csatornaház csatlakoztatásához aknákból vagy gödrökből
Sérült szennyvízcsövek kör- vagy ovális profilú, valamint házcsatlakozások statikus csőtöréssel árok nélküli cseréje új csővel azonos útvonalon a szivárgások fenntartható megelőzése érdekében
Árok nélküli felújítás esetén a csőkapacitás egyszerre 1-2 névleges átmérővel állítható
Szennyvízcsövek rehabilitációja kaliberű csőtöréssel, újrabéleléssel, csőcsökkentéssel vagy csőtömítéssel
Négyszögletes és kerek aknafedelek gyors és pontos cseréje
Szabálykövető és célzott technológia, folyamatbiztos és bevált alkalmazás
Az új szennyvízcsövek helyzetének, működésének és tömítettségének pontos ellenőrzése.
INTELLIGENS NODIG MEGOLDÁSOK AZ ELEKTROMOBILITÁSHOZ
TÖBB TELJESÍTMÉNY TÖBB TÖLTŐÁLLOMÁSHOZ
Az elektromobilitás kiterjesztése kulcsszerepet játszik a klímakárosító üvegházhatású gázok csökkentésében, mint az egyik legfontosabb globális klímavédelmi cél. Az e-mobilok lakossági elfogadottsága azonban a megfelelő számú töltőállomástól függ országszerte. A hatékony és alacsony károsanyag-kibocsátású terjeszkedés intelligens megoldása az elektromos autók töltőállomásainak áramellátását biztosító kábelek árok nélküli telepítésében rejlik.

A NODIG TECHNOLÓGIA ELŐNYEI AZ E-MOBILITÁSBAN
A NODIG technológia segítségével az e-mobilitást szolgáló töltőállomások infrastruktúrájának bővítése gazdaságos és környezetbarát módon jelentősen felgyorsítható.
A NODIG rendszerek mindenhol használhatók, ahol elektromos autók, robogók stb. e-töltőállomásait kell telepíteni vagy az elektromos hálózatra csatlakoztatni. 
A töltőállomások kábeleinek bármilyen irányú fektetése értékes és rögzített felületek károsodása nélkül,
éppúgy alkalmas elektromos autók e-töltőállomásainak soros telepítésére köz- és magánterületen 
a töltőállomások alelosztójához való csatlakozáshoz. 
A jól átgondolt, a használat során kipróbált rendszer technológia és a tökéletesen összehangolt tartozékok maximális sebességet és költséghatékonyságot garantálnak az elektromobilitás bővítésekor.

AZ ÁROK NÉLKÜLI MÓDSZEREK ELEKTROMOBILITÁSI FELHASZNÁLÁSI LEHETŐSÉGEI
Erő- és vezérlőkábelek védőcsövek lefektetése a csatlakozási ponttól (alelosztó) az elektromos töltőállomásig, valamint az elektromos autók töltőállomásai között.
Egyaránt gazdaságos egyéni töltőállomások telepítéséhez és elektromos autók e-töltőállomásainak sorozatos telepítéséhez köz- és magánterületen.
Az e-töltőállomások tápellátására szolgáló házcsatlakozások árkok nélkül is kivitelezhetők.
A minimálisan invazív kulcslyuk módszerrel az ásatási gödör az e-töltőállomás alapjaként használható.
A wallbox otthoni telepítéséhez, a szállodákban, bevásárlóközpontokban vagy az utcán található e-töltőállomásoktól a nagyméretű hármas töltők kábeleiig, pl. B. autópálya töltőállomásokon.

NAGY TELJESÍTMÉNYŰ CSŐVEZETÉK-ÉPÍTÉS ÁROK NÉLKÜLI TECHNOLÓGIÁVAL
A FÖLDALATTI MÓDSZEREKKEL GYORSAN, KÍMÉLETESEN ÉS HATÉKONYAN FEKTETHET LE CSŐVEZETÉKEKET
A világ növekvő energiaigényének megbízható fedezéséhez elengedhetetlenek a hatékony, határokon átnyúló vezetékhálózatok. A termelőtől a forgalmazóig szállítandó távolsági vezetékek, mint például az olaj- és földgázvezetékek vagy a távolsági gázvezetékek gyakran több ezer kilométer hosszúak. A szükséges nyomvonalakat általában nem lehet tervszerűen megvalósítani, mert a környezetvédelmi előírások vagy szerkezeti akadályok ezt nem teszik lehetővé. A föld alatti csővezetékek árok nélküli technikájával ezek a problémák a múlté.

FEKTESSE LE A CSŐVEZETÉKEKET AKKOR IS, HA A DOLGOK MEGNEHEZÜLNEK
Bárhol is szeretne csővezetéket fektetni, az árok nélküli technológia eredményessé teszi a csővezeték építését – akár folyók és más víztestek alatt, akár lakott területeken. Használhatja a Grundoram vízszintes cölöpcsavarokat is a bonyolult HDD-fúrások sikeres végrehajtásához a csővezeték-építés során, még nehéz körülmények között is – az úgynevezett „HDD Assist & Rescue”-ben:
Lyukak a védőcsőben 
Elakadt csövek lazítása 
Fúrórudak kivonása 
Elakadt termék vagy bármilyen átmérőjű védőcsövek helyreállítása.

TERMÉKENY CSŐVEZETÉK-ÉPÍTÉS NODIG RENDSZEREKKEL EGY PILLANTÁSSAL
Műanyag vagy acél csővezetékek professzionális fektetése utak mentén, forgalom és vízi utak alá, valamint minden típusú felület alá
Ellenőrizetlen NODIG- folyamatok csővezeték-építéshez spirál hegesztett vagy varrat nélküli csövekkel, valamint szigetelésvédelemmel ellátott csövekkel, például: B. Távolsági gázvezetékek
HDD Assist & Rescue technikák a csővezetékek sikeres lefektetéséhez még a legnehezebb körülmények között is
Csővezeték-építés nagy hatékonysággal és maximális termelékenységgel
Környezetbarát eljárások rövid jóváhagyási idővel, magas tervezési és műszaki biztonsággal 
Az új csővezetékek helyzetének, működésének és tömítettségének pontos ellenőrzése.

KORLÁTLAN LEHETŐSÉGEK A FÖLDALATTI CSŐVEZETÉK ÉPÍTÉSBEN
Csövek minden méretű, nyomásszintű és anyagú
Csővezetékek földgáz, kőolaj, vegyi termékek szállítására és elosztására
Távhővezetékek
Belvárosi vezeték és vezetéképítés
Építés folyók alatt
Csővezetékek elgázosító rendszerekhez és alacsony nyomású gázelosztó rendszerekhez
Csőtároló rendszerek 
Betápláló és nyomócsövek földalatti tárolókhoz (földgáz)
Vízvezeték rendszerek

ERŐTELJES SZÉLTURBINÁK SZINTEZZE SZINT A SZÉLFARM POTENCIÁLJÁT AZ ÁROK NÉLKÜLI TECHNOLÓGIÁVAL
Az elmúlt években a szélturbinák az energiaátállás egyik fő támaszává fejlődtek, és világszerte jelentős mértékben hozzájárulnak a villamosenergia-ellátáshoz. Bővülési potenciálját tekintik a leggazdaságosabbnak a megújuló energiák közül. A közlekedést szolgáló közegcsövek árok nélküli lefektetése, a szélenergia elosztása és a szélturbina áramellátásra történő csatlakoztatása lehetővé teszi ennek a potenciálnak a gazdaságosan ésszerű és környezetbarát kiaknázását.

NYERJ TÖBB ENERGIÁT
Akár szárazföldön, akár tengerben termel szélenergiát: Innovatív NODIG rendszereink alkalmasak szárazföldi szélturbinák és tengeri szélerőművek csatlakoztatására, valamint az egyes turbinák közötti kábelezésre vagy az erőműhöz. A rugalmas folyamatokkal minimális ráfordítással nagy teljesítményű vezetékhálózatot hozhat létre, és fenntarthatóan növelheti a szélenergia rendelkezésre állását. És mivel a technológia annyira környezetbarát és alacsony kibocsátású, értékes hozzájárulást jelenthet a szélerőművek lakosság körében történő elfogadásához. A win-win klasszikus esete, hogy úgy mondjam.

SZÉLTURBINÁK ÖSSZEKAPCSOLÁSA NODIG TECHNOLÓGIÁVAL EGY PILLANTÁSALATT
Közegcsövek föld alatti fektetése szárazföldi és tengeri szélerőművek villamos energiájának szállítására forgalom és vízi utak alatt, rövid vagy hosszú csövekkel, minden szokásos anyagból
A szélturbinák (WEA) és szélturbinák (WKA) egymással és az elosztóval történő összekötésére szolgáló csővezetékek a szélenergia vezetékhálózatba betáplálására árok nélkül is lefektethetők
Csökkentett helyigény a szélturbinákhoz szükséges vezetéképítéshez
A szélturbinák vezetékhálózatának kiépítésének, bővítésének kalkulálható költségei
Fenntartható folyamatok kimutathatóan alacsony természeti tőke felhasználással és magas gazdasági hatékonysággal

HATÉKONY TÁVHŐVEZETÉK ÉPÍTÉS TÁVHŐVEZETÉKEK LEFEKTETÉSE, AMI MEGÉRI
A távfűtés az összes energiaforrás közül a legmagasabb ellátásbiztonságot nyújtja. A tüzelőanyagból és egyre inkább a megújuló energiából előállított hő olcsó és kényelmes a felhasználó számára, de nem mindenhol elérhető. A távhőhálózatok kialakításánál a műszaki szempontok mellett a gazdasági szempontok is döntőek. A szállító- és betápláló vezetékek árok nélküli lefektetésével gazdaságosan és ökológiailag hatékonyan lehet távhővezetéket építeni.

NODIG TECHNOLÓGIA A HATÉKONY TÁVFŰTÉSI HÁLÓZATOKHOZ
NODIG rendszereinkkel súrlódásmentesen, hőveszteség nélkül juttathatja el a távhővezetékeket a generátortól az átadóállomásig, majd onnan a végfelhasználó ellátó helyiségébe. Különféle bevált és rugalmas módszerek biztosítják, hogy a szigetelt műanyag csövekkel végzett árok nélküli beépítés ugyanolyan gyorsan, kíméletesen és költséghatékonyan működjön, mint a hullámos acélcsövek esetében. Ezt értjük hatékony távhőhálózaton.

ÁROK NÉLKÜLI TÁVHŐVEZETÉK ÉPÍTÉS EGY PILLANTÁSALATT
Rugalmas és merev távfűtési csövek hatékony földalatti fektetése közönséges anyagokból utcákon, forgalom alatt és vízi utak mentén lineáris és rugalmasan választható útvonalakon
Távhőhálózatok betápláló és visszatérő vezetékeinek problémamentes párhuzamos fektetése
Távhőház bekötővezetékeinek árok nélküli lefektetése az átadóállomástól az épületig
Bevált és rugalmas eljárások különféle típusú csövek biztonságos földalatti fektetésére a távhővezeték-építés során
Maximális tervezés és műszaki biztonság a legújabb előírások figyelembevételével
Az új távhővezetékek helyzetének, funkciójának és tömítettségének pontos ellenőrzése.

Partnereink: